Komunikace magistrátu patří mezi nejlepší v kraji i celé republice

12.11.2022 13:30

ZLÍN - Na komunikaci měst se zaměřil třetí ročník soutěže o nejlepší radniční listy a profily na sociálních sítích, kterou organizuje nezisková organizace Kvalikom. Magistrát města Zlína se umístil na předních příčkách ve všech kategoriích.
„Naším cílem je neustálé zlepšování komunikace s občany města. Chceme předávat informace jak v tištěné podobě, tak v online formátech, abychom oslovili všechny generace. Jsem rád, že k několika předchozím oceněním magazínu se přidaly i sociální sítě, které dosahují vysokých standardů. Je však nezbytné sledovat trendy a nadále posouvat komunikaci ke spokojenosti Zlíňanů,“ sdělil primátor Zlína Jiří Korec, do jehož gesce komunikace spadá.

Magazín Zlín patří mezi nejlepší městská periodika
V krajském kole získal Magazín Zlín první místo. V rámci celostátní soutěže bylo podrobně zkoumáno a hodnoceno 97 periodik měst a městských částí s více jak 10 tisíci obyvateli. V této velké konkurenci získal Magazín Zlín 5. místo, když odborná porota udělila magazínu 48 bodů z 50 možných.
Porota se shodla, že zpravodaj je velmi kvalitním, vyváženým a dobře zpracovaným periodikem, kterým radnice prokazuje schopnost a vůli schopně, aktivně a moderně komunikovat s obyvateli. „Těší mě, že Magazín Zlín obstál v tak velké konkurenci. Mám především radost, že byl velmi dobře hodnocen obsah magazínu, což je pro nás klíčový ukazatel. Pozitivní taktéž je, že jsou kladně hodnocena grafická zpracování. Nyní již připravujeme úpravy a změny některých rubrik, abychom magazín opět trochu oživili. Klíčové však pro nás je zachovat informační hodnotu periodika,“ řekl šéfredaktor Magazínu Zlín a tiskový mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Uspěl i Facebook
V kategorií Zlatý lajk 2022 se Facebook města umístil v Krajském kole na prvním místě. V celostátním kole, ve kterém bylo hodnoceno 97 municipalit nad 10 tisíc obyvatel, se umístil na místě pátém. Úřad prostřednictvím hodnocené Facebook stránky komunikuje od roku 2014. Dle hodnocení poroty byla zpočátku síť využívána spíše sporadicky, dnes se však jedná o aktivní, spolehlivý a moderně spravovaný komunikační kanál, který obyvatelé hojně sledují a využívají.

Instagramu těsně unikla medaile
V kategorií Zlatý lajk 2022 se Instagram města umístil v Krajském kole na prvním místě, v celostátním mezi 82 hodnocenými profily pak obsadil čtvrté místo.
Instagramový profil města Zlín je podle poroty ukázkou kvalitní komunikace ze strany pracovníků radnice. „Účet je spravován na profesionální úrovni a obyvatelům města i turistům přináší skvělý obsah. Tím, že město spravuje aktivně a pečlivě svůj profil na Instagramu přibližuje dění ve městě a mladší generaci a cílové skupině, která tuto síť používá a úspěšně podporuje turistický ruch,“ sdělila komise. 
„Mimo zmíněné komunikační kanály předáváme občanům informace i prostřednictvím webových stránek, Mobilního rozhlasu nebo YouTube kanálu Zlín TV. Je důležité říci, že všechny platformy města spravují zaměstnanci magistrátu. Zároveň bude pro nás výzvou se v komunikaci posunout opět o krok kupředu, abychom i nadále patřili mezi nejlépe komunikující města,“ doplnil vedoucí komunikace Tomáš Melzer.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Magistrát města Zlína