Klienti sociálních služeb dostali mikulášskou nadílku i přání příjemných Vánoc

14.12.2021 08:53

KROMĚŘÍŽ - Tradiční mikulášské setkání klientů pobytových zařízení Sociálních služeb města Kroměříže (SSKM) se členy vedení města Kroměříže se kvůli hrozbě nákazy koronavirem bohužel nemohlo uskutečnit, stejně jako loni.
„Na naše spoluobčany v domovech pro seniory, domovech se zvláštním režimem a domově pro osoby se zdravotním postižením i uživatele dalších sociálních služeb jsme ale samozřejmě nezapomněli. Osobní návštěvou jsme nechtěli ohrožovat jejich zdraví. Ale to, že na mě myslíme, jsme jim dali najevo mikulášským balíčkem plným ovoce, dárečkem v podobě vánočního hrnečku a dopisem s přáním příjemného prožití blížících se svátků vánočních a pevného zdraví a spokojenosti v nadcházejícím roce,“ řekl místostarosta Vít Peštuka.
„Členové vedení kroměřížské radnice se za klienty sociálních služeb vydávají s mikulášskými balíčky plnými vitamínů každoročně v prvním prosincovém týdnu, aby s nimi strávili pár příjemných chvil, vyslechli si jejich názory, prosby a postřehy a sdíleli radost ze začínajícího adventu a blížících se Vánoc,“ dodal Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížského městského úřadu.
„Pro naše klienty je důležité vědět, že na ně vedení města Kroměříže, v němž většina z nich mnoho let žila a žije, myslí. A ačkoliv už druhým rokem nebylo možné uskutečnit osobní setkání, jsou potěšeni drobnými dárky, a především osobním dopisem s vánočním přáním. Chtěla bych za babičky, dědečky i ostatní uživatele našich služeb poděkovat,“ doplnila ředitelka SSKM Dagmar Klučková.
Ovocné balíčky, adventní hrnečky a dopisy putovaly do Domova pro seniory U Kašny, Domova pro seniory a domova se zvláštním režimem U Moravy, Domova pro seniory a domova se zvláštním režimem Vážany, Domova se zvláštním režimem Strom života, Domova pro osoby se zdravotním postižením Barborka a klientům sociálních služeb chráněné a samostatné bydlení a sociálně terapeutické dílny Hanáček.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž