Kino Nadsklepí zve do londýnské Královské opery na operní i baletní představení

31.10.2023 11:25

KROMĚŘÍŽ - Čtyři operní a čtyři baletní představení na špičkové úrovni si mohou užít návštěvníci kina Nadsklepí, které připravilo na následující zhruba půlrok dvě série přenosů z Královské opery v Londýně. Londýnský Royal Opera House přináší každoročně výběr inscenací opery a baletu divákům do kin po celém světě. Aktuálně se jedná o jednu z nejprestižnějších a největších sérií svého druhu. Inscenace – operní i baletní – jsou zde uváděny ze záznamu s odstupem obvykle několika týdnů od jejich konání.

 „Cykly Opera v kině a Balet v kině přinášejí dvě čtveřice operních, respektive baletních děl, která patří k nejhranějším, nejznámějším a nejprestižnějším dílům svého druhu. Přenosy do kin umožňují i divákům, kteří je nemohou nebo nechtějí z jakéhokoliv důvodu zhlédnout přímo na domovském londýnském jevišti, užít si vrcholný kulturní zážitek. Věřím, že rádi využijí této možnosti a přijdou do kina,“ pozval na představení radní Jiří Kašík. Všechny opery i balety jsou kompletně opatřeny českými titulky včetně úvodního slova a přestávkového programu, který vždy dovolí nahlédnout do zákulisí jednoho z nejprestižnějších operních domů na světě.

„V rámci cyklu Opera v kině se mohou Kroměřížané těšit na představení Zlato Rýna (5. listopadu), Madam Butterfly (28. dubna 2024), Carmen (9. června 2024) a Andrea Chénier (21. července 2024). Permanentky na tuto čtveřici představení jsou již v prodeji a dají se koupit v pokladnách Domu kultury za 800 Kč. Sérii baletních přenosů zahájí 10. prosince Don Quijote, dále jsou na programu Louskáček (23. prosince), Manon (17. března 2024) a Labutí jezero (26. května 2024). Také permanentka na Cyklus Balet v kině je v prodeji, a to rovněž za 800 Kč v pokladnách Domu kultury,“ vyjmenoval Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž