Kino Hvězda v Uherském Hradišti uvede úspěšné studentské filmy ze Zlína

26.03.2024 10:53

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - U TeBe v kině, projekční pásmo krátkometrážních filmů studentů a studentek ateliéru Audiovizuální tvorby z Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, se vrací do kina Hvězda v Uherském Hradišti. Ve středu 27. března od 18:30 nabídne čtyři úspěšné snímky, které zaujaly diváky a divačky nejen v České republice, ale také v Kanadě nebo v Polsku.

Za hranice, Úkryt, Daleko od stromu a Dýchajúce obrazy – to jsou čtyři krátkometrážní filmy studentů a studentek ateliéru Audiovizuální tvorby Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (FMK UTB), které mohou diváci a divačky shlédnout v kině Hvězda v Uherském Hradišti. Projekce se zúčastní i delegace tvůrců a tvůrkyň jednotlivých studentských snímků.

„V rámci projektu U TeBe v kině představujeme divákům a divačkám nejen v okolí Zlína naši tvorbu, která nás reprezentuje na tuzemských i světových festivalech. Jsme rádi, že po loňském úspěšném setkání ve Hvězdě navazujeme i v roce letošním,” zve Irena Kocí, vedoucí ateliéru Audiovizuální tvorby.

Témata fantazijního světa malé holčičky při návštěvě galerie, výletu do alternativní budoucnosti Zlína, virtuální simulace v úkrytu před celým světem i obtížného života matky samoživitelky a její patnáctileté dcery reprezentovaly studentskou tvorbu ze Zlína i na uznávaných zahraničních a světových festivalech. Světová premiéra filmu Daleko od stromu proběhla na prestižním Vancouver International Film Festivalu v Kanadě, projekt Dýchajúce obrazy se zase poprvé světu představil na vyhledávaném festivalu zaměřeném na kameramanské umění Camerimage v Polsku.

Projekce proběhne za přítomnosti tvůrců a tvůrkyň jednotlivých filmů. “Těšíme se na zpětnou vazbu od diváků, je pro nás vždy zajímavým přínosem, který nás posouvá v další tvorbě,” říká Emma Marková, autorka jednoho ze čtveřice promítaných snímků.
Projekt Distribuce souboru AVD U TeBe v kině je financován v rámci IGA-K-TRINITY.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Kino Hvězda