Kejklířský jarmark začíná dnes ve Zlíně

08.09.2022 07:18

ZLÍN – Oddělení cestovního ruchu při zlínském magistrátu připravilo třídenní Kejklířský jarmark. Tradiční trh řemeslných výrobků, občerstvení a kvalitního burčáku začíná dnes na náměstí Míru. Prodej ve stáncích bude probíhat denně od 8 do 18 hodin do soboty 10. září. Jarmareční akci zpestří doprovodný program a atraktivní podívaná na práci řezbářů.
„Řezbářské sympozium, které pořádáme ve spolupráci s Odborem městské zeleně, se stalo velmi oblíbenou součástí našich jarmarků. Jsme rádi, že i na letošní Kejklířský jarmark přijalo pozvání několik šikovných řezbářů a lidé tak mohou být přítomni u vzniku dřevěných děl. Sochy vytvořené na jarmarcích nám postupně rozšiřují vánoční betlém, nebo nacházejí svá umístění na dětských hřištích ve městě,“ uvedla Pavla Julinová z oddělení cestovního ruchu.
Návštěvníky Kejklířského jarmarku potěší i řada pěveckých a tanečních vystoupení. Koncertní vystoupení přislíbila například Markéta Vodičková a Filip Vítů, Tempus – středověký rock, Jarda Bobowski & Kamil Dyják a spol. a Eliška Lajdová.
„Organizátoři mysleli také děti. Čeká je zábava v podobě hudebních interaktivních her, žonglování a kouzlení a také výběr z žonglérských workshopů, kreativních dílniček a deskových her. Aktivnější z nich mohou vyzkoušet sportovní a pohybová stanoviště, trampolíny či skákací boty,“ dodal Tomáš Melzer, tiskový mluvčí zlínského magistrátu.
Jarmark ukončí v sobotu v 18 hodin diskotéka DJ Luďka Malára.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Magistrát města Zlína