Ke kapličce v Přílukách pojedou jen autobusy linky 38g

18.02.2023 17:20

ZLÍN - Zjednosměrnění Pekárenské ulice od pondělí 20. února je důvodem, proč nebudou jezdit žádné trolejbusové spoje linky 11g z točny Příluky na točnu Za Kapličkou. Dopravní obslužnost točny Za Kapličkou budou zajišťovat v pracovních dnech autobusy prodloužené linky 38, víkendové spoje budou mít přestup z trolejbusové linky 9 u Baťovy nemocnice-vozovny. Předpokládané ukončení výluky je plánováno na 31. května.
„Zavedení jednosměrného provozu vozidel v Pekárenské ulici ve Zlíně-Přílukách od pondělí 20. února způsobí, že bude přerušena trasa trolejbusové linky 11g mezi točnou Příluky a točnou Za Kapličkou. Spoje linky 11g proto budou označeny 11X a jejich jízda bude končit již na točně Příluky,“ informoval tiskový mluvčí Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Vojtěch Cekota.
„Dopravní obslužnost točny Za Kapličkou budeme zajišťovat od 20. únorav pracovních dnech pouze autobusovými spoji prodloužené a posílené linky č. 38, tedy ve směru od Baťovy nemocnice,“ uvedl vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař. Spoje budou mít označení 38g. Cestující již stejnou náhradní dopravu na této lince zažili v minulém roce.
Výjimkou bude speciální spoj linky 38g, který bude odjíždět ve 20:49 ze zastávky Baťova nemocnice-vozovna. Cestující z centra města se k němu dostanou pravidelným spojem trolejbusové linky 9 s odjezdem ve 20:38 ze zastávky Školní. Zpět z točny Za kapličkou již spoj pro cestující veden nebude.
„Na základě požadavku kanceláře místní části Příluky však tentokrát budeme zajišťovat náhradní dopravu i ve dnech pracovního klidu. A protože linka 38 není o víkendech v provozu, budou zavedeny zvláštní autobusové spoje 38g od zastávky Baťova nemocnice-vozovna a zpět na zastávku Podvesná XVII s přestupní vazbou na trolejbusy,“ doplnil vedoucí dispečer.
Všechny čtyři sobotní nebo nedělní či sváteční spoje nahradí speciální spoje linky 38g, které budou vyjíždět ze zastávky Baťova nemocnice-vozovna. Budou přesně navazovat na trolejbusy linky 9, které v časech spojů 38g mimořádně zastaví v zastávce Baťova nemocnice-vozovna (před sídlem Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice).
„Jde o spoje linky 9 s pravidelným odjezdem ze zastávky Školní v 7:31; 9:31; 12:51 a 16:11. Spoje linky 38g budou odjíždět od vozovny v 7:40; 9:40; 13:00 a 16:20 – tedy přibližně 3 minuty po příjezdu linky 9. Zpět z točny Za Kapličkou budou tyto víkendové spoje odjíždět v 7:50; 9:45; 13:05 a 16:25. Jízda autobusu 38X bude v tomto případě ukončena na zastávce Podvesná XVII, kde bude zajištěna časová návaznost a přestup na trolejbusy linky 8 do centra města,“ upřesnil tiskový mluvčí.
Beze změny zůstane školní spoj linky č. 91 s odjezdem v 7:34 hodin z točny Za Kapličkou ve dnech školního vyučování, který je veden jednosměrně přes Příluky na ZŠ Dřevnická.
Pro dotčené linky bude na zastávkách vyvěšen žlutý výlukový jízdní řád. Všechny jízdní řády budou zveřejněny na webových stránkách DSZO a zároveň budou nahrány do celostátního informačního systému, systému IDOS a Google jízdních řádů.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Dopravní společnost Zlín-Otrokovice