Kandidáty na cenu města za rok 2022 může navrhovat veřejnost

01.08.2022 11:02

KROMĚŘÍŽ - Radnice hledá kandidáty na Cenu města Kroměříže za rok 2022. Navrhnout je může kdokoliv. „Cenu města uděluje zastupitelstvo za podstatný přínos v nejrůznějších oblastech lidské činnosti a za činy hodné občanské pozornosti. Ocenění je poděkováním města významným osobnostem za jejich podíl na rozvoji a propagaci Kroměříže,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.
Návrhy na ocenění mohou předkládat občané, orgány města, zastupitelé, právnické osoby, sdružení i jiné subjekty, které v Kroměříži působí. Oceněným může být osoba starší 18 let, která žije či působí v Kroměříži a významně se přičinila o její rozvoj a propagaci. Nejvhodnějšího z navrhovaných kandidátů vyberou členové kroměřížského zastupitelstva na konci roku.
„Udělení Ceny města Kroměříže je spojeno s předáním čestného uznání, věcné ceny a peněžní odměny. Návrhy na nositele lze podávat písemně na adresu Městský úřad Kroměříž, odbor Útvar tajemníka, Velké náměstí 115 nebo elektronickou poštou na adresu zpravodaj@mestokm.cz. Nejzazším termínem pro doručení nominace je pondělí 17. října,“ upřesnil Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Cena města Kroměříže se uděluje od roku 2009 a získali ji postupně Jan Štěpánek, Jaromír Hnilička, Josef Kvapilík, Karel Janeček, Antonín Lukáš, Sylviane Brazillierová, Eva Nováková, Evžen Petřík, Jitka Dvořáková, Josef Olišar, Zdeňka Skaličková, Stanislav Kratochvíl a za rok 2021 Miroslav Pilát.
Poslednímu laureátovi, Miroslavu Pilátovi, předal Cenu města Kroměříže starosta Jaroslav Němec před prázdninami u příležitosti konání třetího koncertu hudebního cyklu Hudba v zahradách a zámku.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž