Kamion zablokoval na dlouhé hodiny silnici a motorkář se střetl s nákladním autem

23.07.2020 16:32

BRATŘEJOV/NOVÝ HROZENKOV - Až dnes ráno byl obnoven provoz na komunikaci v obci Bratřejov na Zlínsku, kde ve středu 22. července odpoledne havaroval plně naložený kamion.

„Řidič v místě zúžení sjel do příkopu, kde se kamion zaklínil na boku a nemohl bez pomoci vyjet zpět na cestu. Kamion se 40 tunovým nákladem vyprostil až speciální vyprošťovací kamion. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Zlín,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Další středeční nehoda se stala večer v Novém Hrozenkově na Vsetínsku. Zde se střetl motorkář s nákladním autem. Na místo nehody byli vysláni hasiči ze stanice Vsetín a dobrovolná jednotka z Karolinky.  

„Motorkář skončil v péči záchranářů. Řidič z druhého vozidla zranění neutrpěl. Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojení autobaterií. Po nehodě vytekly z motocyklu provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem. Nakonec pomohli s naložením motocyklu, uklidili vozovku a vrátili se zpět na své stanice,“ dodala tisková mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje