Kamion s plným kontejnerem skončil na střeše

12.01.2022 15:24

VALAŠSKÁ POLANKA -  Dopravní komplikace na silnici mezi obcemi Valašská Polanka a Prlov na Vsetínsku na dlouhé hodiny způsobilo dnes dopoledne převrácené nákladní vozidlo, které vezlo kontejner s nákladem.
„Nákladní auto skončilo na louce na střeše, řidič utrpěl zranění a do péče si ho převzala posádka vozidla zdravotnické záchranné služby. Na místo nehody byli v 10:30 hodin vysláni profesionální hasiči ze Vsetína a Zlína a dobrovolná jednotka z Vizovic. Hasiči zjistili, že při nehodě došlo k uražení hrdla nádrže, ze které vyteklo velké množství nafty, a ta se vsákla do půdy pod vozidlem. Proto byl na místo nehody povolán zástupce životního prostředí. Hasiči u havarovaného auta provedli protipožární opatření a zamezili dalšímu úniku provozních kapalin,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Vzhledem k tomu, že zadní část vozidla zasahovala do jednoho jízdního pruhu, policie omezila provoz na silnici a řídila ho kyvadlově. K vyproštění a převrácení vozidla zpět na kola byl povolán jeřáb.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje