Kalendář města na rok 2022 bude na křtu ke koupi s výraznou slevou

01.09.2021 07:05

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice bude na středečním křtu prodávat kalendář města na rok 2022 s výraznou slevou. „Lidé, kteří na křest přijdou, pořídí kalendář za 99 korun. Potom se bude prodávat za 140 korun,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Křest kalendáře se uskuteční ve středu dnes v 18:30 v Klubu Starý pivovar. Vstup je zdarma.

„Součástí programu bude i projekce snímku Barokní velmož. Kmotry kalendáře nazvaného Kroměříž – Historická perla Moravy budou režisér a scénárista filmu Theodor Mojžíš, herec zlínského divadla Rostislav Marek a starosta Jaroslav Němec. Autorem kalendáře je fotograf a grafik městského úřadu Luděk Ovesný,“ sdělil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

Kalendář tvoří třináct černobílých fotografií, neotřelých a originálních pohledů na město Kroměříž. „Jedná se o kalendář, který město ještě nemělo. Myslím, že bude ozdobou každé domácnosti a že může být i vhodným a reprezentativním dárkem,“ doplnil Němec. Kalendář se bude prodávat na slavnostním křtu, poté bude k dostání v Turistickém informačním centru na Velkém náměstí.

Program slavnostního křtu zahájí v 18:30 hudební vystoupení Marka Soldána. O půl hodiny později trio kmotrů kalendář představí. Po dalším hudebním vstupu Marka Soldána bude v 20 hodin následovat projekce filmu Barokní velmož.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž