Kabina strojvedoucího začala při jízdě hořet

31.12.2021 13:21

OSTROŽSKÁ NOVÁ VES - Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen poslední prosincový den letošního roku pár minut po šesté hodině ranní v Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku, kde za jízdy začala hořet kabině strojvedoucího. Nikdo nebyl zraněn, vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na jeden a půl milionu korun.
„Ve vlaku v tu chvíli jel jeden cestující společně s vlakvedoucí a strojvedoucím, který se snažil požár uhasit přenosným hasicím přístrojem. To se mu však nepodařilo. Přesto všichni tři z hořícího vozu vyšli bezpečně. Nikdo tak neutrpěl žádné zranění,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Postupně se u požáru sjelo celkem pět jednotek. K likvidaci požáru hasiči použili dva hasební proudy vody a během krátké chvíle měli požár uhašen. K odvětrání zakouřených vnitřních prostor použili přetlakovou ventilaci.
„Na požářiště se dostavili i drážní hasiči z Olomouckého kraje, kteří si na místě převzali velení a zjišťují okolnosti požáru. Příčina vzniku požáru je nyní v šetření vyšetřovatele hasičů. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na jeden a půl milionu korun,“ dodala tisková mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje