K zápisu do mateřských škol přišlo v Kroměříži bezmála 400 dětí

21.05.2022 14:45

KROMĚŘÍŽ - Zápisy do mateřských škol zřizovaných městem Kroměříží pro školní rok 2022/2023 se konaly ve druhém květnovém týdnu. „Zájem o přijetí do městských školek projevilo 388 dětí, respektive jejich rodičů. Celkem bylo podáno 459 žádostí o přijetí. Někteří rodiče přihlásili své dítě či děti do více zařízení a v uvedeném počtu jsou zahrnuty také přihlášky dětí z jiných spádových obvodů, než je Kroměříž, například z Chropyně, Cvrčovic, Tetětic, Zdounek, Šelešovic, Jarohněvic nebo z Chvalnova. Z 388 podaných přihlášek bylo 95 přihlášek dětí mladších tří let,“ upřesnila místostarostka Daniela Hebnarová.
O definitivním přijetí se rozhodne v zákonné lhůtě 30 dní a počet přijatých dětí bude nižší, než je počet podaných přihlášek. Vedení mateřských škol musí rovněž počítat s dětmi, které se do školek vrátí kvůli odkladům školní docházky. V loňském roce bylo přijato do mateřských škol 227 dětí, o rok dříve 249 a v roce 2019 školky přijaly 271 dětí.
„Město Kroměříž je zřizovatelem osmi mateřských škol: MŠ Gorkého (včetně pracoviště Trávník), MŠ Kollárova (včetně školky Těšnovice), MŠ Mánesova (pod níž spadají mateřská škola s křesťanským zaměřením, MŠ Štěchovice a pracuje tu i dětská skupina pro děti od 18 měsíců), MŠ Vážany, MŠ Páleníčkova, MŠ Spáčilova, MŠ Štítného a MŠ Žižkova (včetně školky v Postoupkách),“ vyjmenoval Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž