K výročí město nadělilo modrotisk i stříbrné šperky se symboly Uherského Hradiště

23.10.2022 09:04

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Město Uherské Hradiště oslavilo v říjnu 765. výročí svého založení. Při této příležitosti přichystalo hned několik překvapení.
„V dílně Strážnický modrotisk se podařilo objevit historickou raznici, která byla vyrobena pro Uherské Hradiště u příležitosti 700. výročí města. V modrotiskové dílně raznici opravili a díky tomu se motiv po 65 letech opět mohl objevit v celé své kráse. Nově jej najdete na modrotiskovém bavlněném ubrusu o rozměru 80 x 80 centimetrů a na popelínovém šátku o rozměru 100 x 100 centimetrů, které jsou v limitované edici k dostání v prodejně Tradiční výrobek Slovácka v bývalé jezuitské koleji,“ informoval Jan Pášma, tiskový mluvčí hradišťské radnice.
K výročí založení města nechalo město vyrobit také stříbrné přívěsky a odznáčky do klopy (piny) s motivem Srdce Slovácka. „Srdíčko jste mohli vidět v novém video spotu města a právě tam si ho mnozí z vás zamilovali a řekli si o něj. Stříbrné přívěsky a odznáčky s motivem uherskohradišťského srdíčka jsou k dostání v prodejně Městského informačního centra Uherské Hradiště,“ dodal tiskový mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště