K přepravě klientů do školy a kroužků bude Dětské centrum Zlín disponovat dalším vozem

18.05.2021 10:57

ZLÍN – Dětské centrum Zlín, krajská příspěvková organizace, získá do užívání třetí vůz Dacia Dokker v rámci projektu Sociální automobil, organizovaného společností Kompakt.
„Vítáme a podporujeme podobné projekty společenské zodpovědnosti, které významně pomáhají jak různým neziskovým organizacím, tak také organizacím krajským,“ řekla statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za sociální záležitosti a neziskový sektor.
„Vůz bude ve čtvrtek 20. května odpoledne předán Dětskému centru Zlín. Centrum funguje s celokrajskou působností jako zázemí pro děti do 18 let, které se z nejrůznějších důvodů ocitají ve složité situaci a nemůže se o ně postarat nikdo z rodiny či příbuzenstva,“ sdělila krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.
„Díky projektu Sociální automobil disponujeme již dvěma vozy, které plně využíváme k přepravě dětí do jejich škol, případně do zájmových kroužků, protože se jim snažíme co nejvíc ponechat kontakt se spolužáky a kamarády i aktivity, které mají rády a na jaké jsou zvyklé. Vzhledem k tomu, že jsme celokrajské zařízení, požadavky na dopravu se tím samozřejmě násobí,“ řekl vedoucí Dětského centra Zlín Marek Mikláš.  

Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj

Foto: Facebook