Jubilejní festival Chaverut – Přátelství zahájí páteční pieta

25.01.2024 08:45

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Výroční 20. ročník tradičního festivalu věnovaného Izraeli bude od pátku 26. ledna do neděle 17. března hostit Valašské Meziříčí. Stejně jako v uplynulých letech se mohou návštěvníci těšit na atraktivní přednášky, besedy, hudební vystoupení či výstavu.

„Festivalový program zahájí pietní akt u příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu u památníku v ulici Vodní, který proběhne v pátek 26. ledna od 16.00,“ uvedla Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.
„Další program je naplánován tradičně na únorové a březnové dny. Velmi zajímavá bude výstava 35 grafik inspirovaných knihou Franze Kafky – Zámek, jejichž autorem je výtvarník Jaromír 99. Klezmer a hudbu židovských skladatelů z 19. a 20. století představí přední čeští violoncellisté Dominika Weiss Hošková a Jiří Hošek. O Aktuální situaci na Blízkém východě si pak budeme povídat s novinářem a reportérem Jakubem Szántó,“ pozvala na část programu místostarosta Yvona Wojaczková.
„Dvacet let je ve festivalové tradici krásný věk. Osobně jsem moc ráda, že se u nás ve Valašském Meziříčí dokážeme věnovat i těmto tématům. Zejména v dnešní době, kdy je situace v Izraeli a na Blízkém východě velmi ostře sledována,“ doplnila místostarosta Wojaczková.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí
Ilustrační foto: Archiv SNZK