Jiří Jilík se stal Osobností Moravy za rok 2016

27.12.2016 17:37

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Spisovatel, publicista, scenárista, novinář, učitel a bývalý šéfredaktor Slováckých novin Jiří Jilík, člen Klubu novinářů Zlínského kraje, p. s., Syndikátu novinářů ČR, z. s., obsadil první místo v anketě Osobnost Moravy 2016, kterou pořádala Moravská národní obec. Zvítězil v konkurenci dvaceti dalších zvučných jmen.
„Jsme upřímně potěšeni velkým zájmem o zapojení se do hlasování. Do­kladem toho je celkový počet hlasů, který dosáhl výše 15 755. Každý z těchto hlasů je jedinečný a má svou váhu. Do posledních dní nebylo jasné, která z dvaceti nomi­novaných osobností se stane Osobností Moravy 2016. Nakonec tato pocta náleží na základě Vašich hlasů panu Jiřímu Jilíkovi, kterému srdečně blahopřejeme. Jemu ta­ké bude předána připravená cena. Informace o vítězi ankety naleznete zde. Pro do­plnění uvádíme pořadí prvních pěti nominovaných osobností, podle počtu obdržených hlasů:  Jiří Jilík | 2521 hlasů, Jarmila Šuláková | 2168 hlasů, Iva Bittová | 2141 hlasů, Michal Hoskovec | 2070 hlasů, Luděk Bil | 1909 hlasů,“ uvedli organizátoři ankety.
Jiří Jilík (*1945 za svou činnost obdržel řadu cen, je nositelem Ceny Miroslava Ivanova, Ceny E. E. Kische, Ceny Petera Jilemnického, trojnásobným laureátem Prix non pereant v soutěži Média na pomoc památkám. V roce 2014 mu Zlínský kraj udělil cenu Pro Amicis Musae za publicistickou a literární tvorbu. Žije v Uherském Hradišti.
Vlastimil Langer
Jiří Jilík. Foto: Archiv KNZ