Jednání o stavbě kulturního centra se blíží ke konci

06.08.2022 07:22

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rozhodnutí o pokračování největší investiční akce v Rožnově pod Radhoštěm by mělo proběhnout během několika nejbližších dnů. „Aktuálně se našel návrh řešení, které by mělo být schůdné pro všechny zainteresované strany. Současně není ohrožen termín kolaudace stavby na konci roku 2023, který je vázán na dotační podporu,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
„Máme za sebou několik týdnů intenzivních jednání mezi všemi zainteresovanými stranami a nyní jsme navrhli řešení, které je velmi pravděpodobně schůdné pro všechny strany. Vyjádření a finální rozhodnutí, jak budeme pokračovat se stavbou, by mělo proběhnout do konce týdne,“ popsal aktuální situaci starosta města Jiří Pavlica.
Termín kolaudace této investiční akce je stanoven nejpozději na konec roku 2023 tak, aby město mohlo dosáhnout na již získanou finanční podporu z dotační výzvy. „Od stavební firmy provádějící tuto stavbu nezaznělo, že je termín kolaudace nereálný,“ dodal starosta města.
V mezidobí jednání však stále pokračovaly stavební práce na kulturním centru, pracovalo se na základových konstrukcích a venkovních úpravách. Nyní probíhají práce na základové desce. „Oznámení o přerušení prací na stavbě, které jsme od stavební firmy obdrželi v červnu 2022, obsahovalo také několik výtek k projektu. Tyto nedostatky jsme si nechali prověřit odborníky a dle vyjádření nejsou natolik závažné, aby se nedalo pokračovat na stavbě či stavbu samotnou dokončit. Vytýkané nedostatky lze řešit a upřesnit během procesu stavby,“ řekl na závěr starosta města Jiří Pavlica.

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
Foto: Archiv SNZ