Je připravena úprava silnice v Bělově

28.04.2024 12:29

BĚLOV - Ředitelství silnic Zlínského kraje letos uskuteční rekonstrukci zbývající části silnice, která spojuje Bělov se Žlutavou. Naváže na obnovu kanalizace v Bělově, jejímž investorem je obec. Práce budou probíhat za úplné uzavírky s objízdnou trasou přes Otrokovice, Napajedla, Žlutavu.
„Předmětem díla je stavební úprava silnice v intravilánu obce Bělov v délce 496 metrů. Začátek řešeného úseku komunikace je před točnou autobusů a konec je u svislé dopravní značky Konec obce, kde bude navazovat na již zrekonstruovanou část silnice ve směru do Žlutavy. V souladu s diagnostikou bude provedena kompletní výměna konstrukčních vrstev se sanací zemní pláně,“ informoval Vojtěch Cekota, tiskový pracovník ŘSZK.
„Při plánování termínu realizace této akce jsme čekali na shodu s termínem rekonstrukce a výstavby kanalizace, jejichž investorem je obec. Jsme rádi, že došlo k souladu a stavbu můžeme zahájit. Po jejím dokončení budeme mít v pořádku celou silniční trasu z Bělova do Žlutavy,“ uvedl ředitel ŘSZK Bronislav Malý.
Zhotovitelem stavby bude firma Strabag, a. s., Praha. Smluvní cena za tuto zakázku činí 8,343 milionu korun (včetně DPH). Stavba bude financována z prostředků Ředitelství silnic Zlínského kraje. Stavební práce budou probíhat od dubna do konce října za úplné uzavírky. Objízdná trasa je navržena po silnicích přes Otrokovice, Napajedla a Žlutavu.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto:
Ředitelství silnic Zlínského kraje