Jak je důležité míti Libora /Doška/…

26.07.2015 08:51

Milan Baroš, Ladislav Vízek, Karel Kroupa, anebo legendární Antonín Puč. To jsou jména, která ladí fotbalovým fandům jako rajská hudba a vzpomínky na jejich góly a kulišárny z pamětí nikdy nevymizí. Úžasní střelci, členové Klubu ligových kanonýrů, kterému naprosto suverénně a navždy vévodí nenapodobitelný Josef Bican se 447 zásahy.
A teď si vezměte, že čtveřici shora jmenovaných už svým střeleckým umem překonal Libor Došek, pátou sezonou šperk sestavy 1.FC Slovácko. Při vstupu do nového ročníku Synot ligy proti Dukle napálil hlavou, pravačkou a levačkou, aby se to pěkně doplňovalo, góly s pořadovými čísly 121., 122. a 123.
Přitom jen třikrát skóroval mimo naši ligu při nedlouhém angažmá v Řecku. Z hrajících šutérů je před ním už jenom David Lafata, ten uzavírá historickou desítku se 164 zásahy. Pro zajímavost devatenáctý je Zdeněk Nehoda, 27. Tomáš Skuhravý.
Sto devadesát devět centimetrů vysoký kompletní kanonýr Došek načíná momentálně čtvrtou desítku, už příště může vstoupit do třetí, kterou uzavírá Emil Pažický.
Jeho sobotní představení bylo během druhých 45 minut opravdu excelentní a jeho kop do rohového praporku po třetím gólu, to byla vlastně taky paráda. Fotbal se hraje pro diváky a i tohle byla chuťovka, kterou si nadšení milovníci „Došana“ budou dlouho pamatovat.
Rudolf Šedovlk
Libor Došek. Foto: www.fcslovacko.cz