Is Produkce natočila video pro expozici Malokarpatského muzea v Pezinku s hercem Markem Igondou

26.03.2023 10:01

ZLÍN - Projekce příběhu Klářina lisu a životního osudu vinaře Jozefa Janáče vítá od tohoto týdne návštěvníky Malokarpatského muzea ve slovenském Pezinku. Desetiminutový snímek vznikl ve Zlíně v produkční a reklamní společnosti IS Produkce, největším produkčním studiu na Moravě.
„Projekty podobného rázu už IS Produkce v poslední době připravila také pro Českou národní banku, Muzeum slivovice Rudolfa Jelínka nebo Trezor přírody v Horní Lidči.

Řadu výpravných realizací pro muzea a edukativní expozice má na svém kontě zlínská IS Produkce. Nejnovější z nich byla oficiálně představena začátkem tohoto týdne v Malokarpatském muzeu v Pezinku a IS Produkce se na něm podílela jako dodavatel multimediálního obsahu pro společnost AV Media Systems, která návrh a dodávku expozice realizovala,“ sdělila Kateřina Martykánová, PR manažerka.
Videem provází známý slovenský herec Marko Igonda, který představuje vinaře Jozefa Janáče. Příběh je založený na osudu muže, který ve zdejší vinařské oblasti v 19. století skutečně žil a jako vinař by úspěšný, jeho život ale nebyl jednoduchý.

Vinařský příběh není pro IS Produkci první realizací v oblasti velkých edukativních projektů. „V minulém roce jsme například vytvořili film pro Návštěvnické centrum České národní banky,“ připomněl Martin Gazda, majitel IS Produkce. „Hlavní roli v něm hrají historické osobnosti, které se nachází na českých bankovkách. Režie i scénáře se zhostil Jiří Strach, autorem hudby je Ondřej Soukup a osobnostem z bankovek propůjčili hlas špičkoví čeští herci, jako třeba Jiří Bartoška, Miroslav Donutil, Eliška Balzerová nebo Ondřej Vetch,.“ sdělila Kateřina Martykánová.

V těsné spolupráci se společností AV Media Systems, jako generálním dodavatelem expozic,vznikly v IS Produkci také úvodní filmy expozice Muzea Slivovice, které v Praze otevřela vizovická likérka Rudolf Jelínek, i pro Trezor přírody v Horní Lidči představující přírodní bohatství Bílých Karpat a Beskyd.

Společnost IS Produkce je největším filmovým produkčním studiem na Moravě. Natáčí prezentační filmy, televizní, online i rádiové spoty pro významné klienty. Patří mezi ně např. Notino, Česká národní Banka,Green-Swan Pharmaceuticals, Hornbach, Penny, Blue Style, Živý Zlín, statutární město Zlín, ZOO Zlín, Asko, Climax, Barum Continental. V červenci roku 2023 uvede do kin film Dvě slova jako klíč, který opět vzniká ve spolupráci s režisérem Danem Svátkem a spisovatelem Josefem Formánkem. Podle Formánkova autobiografického románu už byl ve Svátkově režii natočený snímek Úsměvy smutných mužů. IS Produkce se také podílela na realizaci filmů Můj příběh a Smečka, které vznikaly mimo jiné i ve zlínských lokacích.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto:
Is Produkce