Hřiště v „dolíku“ má nový povrch

31.07.2022 07:22

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ještě se ani nestačilo otevřít dětem a už muselo čelit útoku vandala. Řeč je o sportovním hřišti na valašskomeziříčském sídlišti Vyhlídka, jehož povrch nechala v těchto dnech rekonstruovat místní radnice.
„Areál dětských hřišť v ‚dolíku‘ patří svou rozlohou k těm největším ve Valmezu. Stejně jako v případě další městských herních a sportovních ploch  investuje radnice do jeho pravidelné údržby,“ informoval Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčského městského úřadu.
„Na řadu tak nyní přišel polyuretanový povrch sportovního hřiště, který už se po letech používání a také působením počasí začal trhat a vznikaly v něm nebezpečné díry. Rozhodli jsme se jej proto s náklady bezmála 670 tisíc korun kompletně vyměnit,“ řekla místostarostka Yvona Wojaczková.
Ještě před tím, než stihla radnice hřiště znovu otevřít veřejnosti, musela s dodavatelem řešit opětovnou opravu. „I přesto, že bylo hřiště uzavřeno a ohrazeno, neznámý vandal stačil nový povrch poškodit a udělat do něj díru. Takové jednání je nepochopitelné. Přidělal tím práci nejen dodavatelské firmě, ale narušil tak celistvost povrchu a prodloužil termín otevření,“ kroutila rozhořčeně hlavou místostarostka Wojaczková.
Stejně tak není hřiště určeno k jízdě na kole, koloběžce nebo kolečkových bruslích, které povrchu taktéž škodí.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí