Hotovo. Firemní školka zlínské nemocnice zahájí provoz ve středu 1. září

31.08.2021 15:53

ZLÍN - Mateřská škola Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně (KNTB) zahajuje ve středu 1. září provoz. Působit bude ve zcela nových prostorách, které během léta vznikly v areálu nemocnice. Postavit firemní školku se KNTB podařilo i díky dotaci ve výši 38 milionů korun, kterou poskytlo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.

„Školku tvoří dvě třídy, kapacita každé z nich je 28 dětí. Určená je především pro děti zdravotníků. Své potomky do ní přihlásili i rodiče, kteří v KNTB nepracují, ale zaujala je třináctihodinová otevírací doba školky, která navíc nabízí i víkendový provoz, a moderně pojatá koncepce výuky,“ informoval Zdeněk Dvořák, PR specialista nemocnice.
„Děti, učitelky a další personál mají k dispozici krásné prostory s veškerým potřebným zázemím. Všem přeji, aby se hned první školní rok, do kterého již brzy vstoupí, vydařil co nejlépe,“ vzkázal Michal Filip, předseda představenstva KNTB.

Školku se podařilo postavit a vybavit během několika měsíců. K tomu, že otevře hned k 1. září, přispělo i vysoké pracovní nasazení stavební firmy, která projekt realizovala. „K postavení celého objektu potřebovala o měsíc méně času, než se přepokládalo, moc nám tím pomohla. Mateřskou školu jsme bez problémů zkolaudovali a už je také zapsána v katastru nemovitostí,“ sdělil Martin Nedbálek, vedoucí Oddělení správy budov KNTB.
„Troufám si říci, že máme nejmodernější školku ve Zlíně, postavená a vybavená je podle nejnovějších trendů. Mezi její velké přednosti patří i množství přirozeného světla ve vnitřních prostorách,“ prohlásila Jiřina Kovářová, ředitelka firemní školky KNTB.

Předškolní výuku a navazující volnočasové aktivity budou zajišťovat zkušení učitelé pro předškolní vzdělávání a pedagogové volného času v oblasti mimoškolního vzdělávání. Celým vzděláváním prolíná zážitková pedagogika. Firemní školka bude plně využívat možností svého zřizovatele, děti se tak budou moci seznámit se zdravotnickými tématy, například se stavbou lidského těla nebo s péčí o zdraví a zdravý životní styl. Velký důraz bude kladen na spolupráci s rodinami dětí, na podporu jejich individuálních schopností a dovedností a jejich rozvoj v kolektivu dětí.
„Budeme spolupracovat s řadou škol, s mnoha školskými zařízeními a organizacemi, například s Domem dětí a mládeže Astra Zlín, zlínskou zoologickou zahradou, se složkami Integrovaného záchranného systému nebo třeba s Univerzitou Palackého v Olomouci,“ doplnila Jiřina Kovářová.

Více informací, včetně podmínek pro přijetí dětí do předškolní výuky v tomto zařízení, lze nalézt na odkazu https://www.kntb.cz/materska-skola-kntb.  
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně