Holešovské mažoretky přivezly zlato z Mistrovství Evropy

15.10.2023 08:33

HOLEŠOV - Další úspěšnou zahraniční reprezentaci má za sebou klub Mažoretky Holešov. Tentokrát se díky nominaci z mistrovství ČR vydalo 27 děvčat se svými trenérkami a několika rodiči na dlouhou cestu do Bulharska, kde se v historickém městě Plovdiv konalo o víkendu 5. - 8. října Mistrovství Evropy mažoretek asociace NBTA Europe.

„Soutěže se zúčastnilo 16 evropských států. Soutěžící bojovali v jedné z největších sportovních hal v Bulharsku (Kolodrum) v různých disciplínách i věkových kategoriích. Náš klub reprezentovaly skupiny Mini Lentilky, které se staly mistryněmi Evropy v Traditional Corp Juvenile a na zlato dosáhly i v disciplíně Parade Corp Juvenile s choreografií Back to the 80´s,“ uvedla Lenka Klepalová z klubu Mažoretky Holešov. 
Mistrovský titul získaly i Lentilky za Batonflag Team Junior v orientálním stylu a stříbro pak v Parade Corp Junior, kde předvedly cirkusovou show.  Sólistka Veronika Hodonská vybojovala s choregografií Casino v početné konkurenci titul vicemistryně Evropy.

„Opět se potvrdilo, že holešovská děvčata umí zaujmout nejen nápaditou choreografií, ale i technicky správným provedením. Není se čemu divit, vždyť se na toto evropské klání dívky poctivě připravovaly celé letní prázdniny pod vedením trenérek Jolany Saibertové a Kateřiny Svobody. Odměnou jim nyní jsou nejen krásné sportovní zážitky ale i vytoužené medaile, které jim budou jejich úspěch už napořád připomínat,“ dodala Lenka Klepalová.

Poděkování patří městu Holešov a Zlínskému kraji za poskytnutí finančních dotací i desítkám firem, které se rozhodly podpořit tuto nákladnou reprezentaci v zahraničí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Mažoretky Holešov