Hledaný muž před strážníky utíkal marně

07.12.2021 12:40

ZLÍN - Od konce listopadu pátraly policejní hlídky po sedmadvacetiletém muži z okresu Uherské Hradiště, na nějž okresní soud vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro jeho předchozí trestnou činnost.
„Pomyslná klec spadla v neděli 5. prosince krátce před půlnocí, kdy motorizovaná hlídka Městské policie Zlín kontrolovala okolí zlínského autobusového nádraží. Přitom si strážníci všimli muže odpovídajícího popisu hledaného, který se zde nacházel v ženské společnosti,“ informoval zástupce ředitele zlínské městské policie Pavel Janík.
Když se pohledy strážníků a dotyčného protnuly, netrvalo dlouho a mladý muž se dal na zběsilý útěk. Podezření, že by se skutečně mohlo jednat o hledaného, tak rázem získalo o poznání větší váhu a strážníci si v praxi vyzkoušeli stíhání během. O několik chvil později se tak prokázalo, že jejich fyzická kondice je ve výrazně lepším stavu než u pronásledovaného. „Zadržený muž uvedl, že byl na romantické procházce s přítelkyní, ale polekal jej projíždějící policejní vůz. Proto ji na místě ponechal svému osudu a sám vzal raději do zaječích,“ dodal Pavel Janík.
Za velmi „věrohodnou“ historkou následovala výzva k prokázání totožnosti a už na druhý pokus vyšlo najevo, že se jedná o hledaného. Muže si tak vzápětí převzala k dalšímu opatření hlídka republikové policie.
Vlastimil Langer
Zdroj: Městská policie Zlín
Ilustrační foto: Archiv SNZ