Hledá se nositel Ceny města Zlína za rok 2022

27.12.2022 09:17

ZLÍN – Statutární město Zlín přijímá nominace na nositele Ceny města Zlína za rok 2022. „Kdokoliv z řad veřejnosti může na Cenu města Zlína navrhnout fyzickou či právnickou osobu. Fyzická osoba musí být starší 30 let, žije nebo žila ve Zlíně a výrazným způsobem ovlivnila některé obory lidské činnosti. Zároveň svým konáním významně působila ve prospěch občanů našeho města a šířila či šíří dobré jméno Zlína doma i ve světě. Při nominaci právnické osoby je třeba vycházet z následujících podmínek pro udělení Ceny. Činnost právnické osoby má podstatný přínos pro obohacení života města a nejméně tři roky před dnem, ve kterém je stanovena uzávěrka přihlášek, je jejím sídlem město Zlín. Podrobné informace týkající se podání i vyhodnocení návrhů je ukotven ve Statutu Ceny města Zlína na https://www.zlin.eu/cena-mesta-zlina,“ uvedl Tomáš Melzer, tiskový mluvčí zlínského magistrátu.
Nominace lze posílat do 31. prosince tohoto roku na adresu: statutární město Zlín, Odbor kanceláře primátora, nám. Míru 12, 760 01 Zlín. Podání může být taktéž elektronické prostřednictvím on-line formuláře, který je umístěn na webu města Zlína: https://1url.cz/UMSgF. Po jeho vyplnění lze formulář odeslat e-mailem, datovou schránkou nebo vytisknout a učinit osobní podání.
Cenu města Zlína za rok 2021 získal pedagog a kronikář Bohumil Galásek a podnikatel Petr Chmela, o rok dříve se nositelem Ceny stala lékařka Anna Gregorová. Cena města Zlína je každoročně udělována k 3. dubnu – dni narození Tomáše Bati.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Magistrát města Zlína