Hejtmanský den: v Rožnově jednali starostové mikroregionu s vedením Zlínského kraje

27.05.2022 12:04

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Starostové Sdružení mikroregionu Rožnovsko, vedení města Rožnov pod Radhoštěm a představitelé Zlínského kraje jednali ve středu 25. května v Rožnově pod Radhoštěm v rámci Hejtmanského dne.
„Během dopoledne probírali řadu důležitých témat od cestovního ruchu přes dopravu, sociální oblast, pomoc ukrajinským uprchlíkům, problematiku chybějících lékařů v regionu až po dotační možnosti z krajských programů. V odpolední části pak přišla na řadu návštěva rožnovské firmy Remak,“ informoval Marek Havran z rožnovského městského úřadu.  

 „Bylo nám cti hostit pana hejtmana, radu Zlinského kraje a zástupce krajského úřadu. Setkání bylo prospěšné pro všechny strany. Z reakcí starostů mikroregionu, ale také přítomných členů vedení kraje jsem viděl, že takové setkání bylo potřeba a že přineslo mnoho pozitivního. Ve všech diskutovaných oblastech byl prostor pro konkrétní podněty a situace, které se aktuálně v různých místech Rožnovska řeší. Hlavní přínos vidím v navázání osobních kontaktů, díky kterým i v budoucnu bude jednodušší naše problémy řešit,“ uvedl starosta Rožnova pod Radhoštěm Jiří Pavlica.

Do Rožnova přijelo kromě hejtmana Radima Holiše také několik jeho náměstků a také někteří vedoucí odborů krajského úřadu. Všichni společně probrali řadu důležitých témat. „Rada Zlínského kraje jde do území a jsme rádi, že jsme se mohli potkat s tolika starosty celého mikroregionu právě v Rožnově, který je nejvíce investujícím městem Zlínského kraje. Pravidelně pořádáme setkání se starosty. Tentokrát můžeme více do konkrétních problémů a podnětů v rámci daného mikroregionu,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš s tím, že proto kraj obnovil tradici Hejtmanských dnů.
„Už dnešek ukázal, že je to dobře. Jsem rád, že jsem přivezl na jednání do Rožnova nejen vedení kraje, ale také představitele krajského úřadu, aby nejen vedení města Rožnov, ale i obce celého mikroregionu měly co nejlepší přímou linku na toho svého člověka na kraji,“ konstatoval na jednání v Rožnově hejtman

Radim Holiš.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm