Hejtman poděkoval představitelům Ostrožské Lhoty za vítězství v celostátním kole Vesnice roku

21.12.2023 15:12

ZLÍNSKÝ KRAJ – Symbolický šek na 500 tisíc korun předal v sídle Zlínského kraje Radim Holiš zástupcům Ostrožské Lhoty v čele s jejím starostou Romanem Tuháčkem. Poskytnutí finančního daru obci Ostrožská Lhota v této výši schválili 11. prosince krajští zastupitelé, a to za vítězství v celostátním kole soutěže Vesnice roku.

„Chceme tím zástupcům Ostrožské Lhoty poděkovat za skvělou reprezentaci Zlínského kraje a ocenit úsilí vedení obce i všech jejích obyvatel, které vedlo k vítězství v celostátním kole soutěže Vesnice roku. Jsme na Ostrožskou Lhotu hrdí a věříme, že její příběh bude motivací pro ostatní obce u nás v kraji, aby se do této soutěže hlásily,“ uvedl hejtman Radim Holiš.

„Do letošního 27. ročníku soutěže Vesnice roku se v celé České republice přihlásilo celkem 175 obcí. Ve Zlínském kraji se účastnilo soutěže osm obcí. Po vítězství v krajském kole soutěže se Ostrožská Lhota zúčastnila celostátního finále spolu s dalšími 12 vítězi krajských kol. Výsledky celostátního kola soutěže Vesnice roku 2023 byly vyhlášeny 16. září na Jarmarku venkova v Luhačovicích,“ připomněla Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

Obce ze Zlínského kraje patří v celostátním kole Vesnice roku pravidelně k těm nejúspěšnějším. Kromě Ostrožské Lhoty jich mezi celkovými vítězi od roku 1995 najdeme dalších šest (Liptál, Lidečko, Komňa, Kateřinice, Kašava a Dolní Němčí), což je nejvíce ze všech krajů České republiky.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj