Hasiči získají nové vybavení

30.04.2022 15:58

VSETÍN – Hasiči jednotek Sboru dobrovolných hasičů Jasenka a Semetín obdrží do své výzbroje po čtyřech moderních dýchacích přístrojích Dräger. „Z rozpočtu města bude na jejich nákup uvolněna částka 270 tisíc korun?“ uvedla vsetínská tisková mluvčí Jana Raszková.

Dýchací přístroje zmíněné značky již má k dispozici jednotka dobrovolných hasičů Vsetín – město, pro niž je toto vybavení z hlediska kategorizace povinné. Nyní se dýchacích přístrojů dočkají také hasiči z Jasenky a Semetína.
„I u výjezdových jednotek nižších kategorií roste počet výjezdu k požárům. Protože nám záleží na jejich bezpečnosti a také lepší akceschopnosti, pořídili jsme i jim dýchací přístroje,“ zdůvodnil pořízení této techniky starosta Jiří Růžička s tím, že do budoucna by měly být stejně vybaveny i ostatní hasičské jednotky, které město zřizuje.

Jednotky v Semetíně i na Jasence obdrží po čtyřech kusech dýchacích přístrojů. Tento počet vyplynul z požadavků hasičů a také toho, že výjezdová jednotka se skládá z velitele a tří členů družstva.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín