Hasiči zasahovali u nehod, hořelo i závodní auto

28.08.2022 08:56

ZLÍNSKÝ KRAJ - Profesionální hasiči zasahovali v průběhu sobotního dne 27. srpna u dopravních nehod i požáru závodního auta. Řidiči bourali v Pašovicích na Uherskohradišťsku, v Zašové na Vsetínsku, v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku.

„Další nehoda v pořadí se stala v Zádveřicích - Rakové na Zlínsku, kde řidič v odpoledních hodinách skončil v příkopu. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Zlín, kteří vozidlo zabezpečili proti vzniku požáru a odpojili autobaterii. Havárie si vyžádala jedno zranění,“ sdělila Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.

Ani jezdcům soutěže Barum rally se nehody nevyhnuly. Jeden z nich měl však jinou smůlu. „V cíli rychlostní zkoušky Březová mu začalo hořet auto. Ihned na místo vyjeli profesionální hasiči ze Zlína a dobrovolná jednotka ze Slušovic. Duchapřítomný pořadatel požár uhasil před příjezdem hasičů, kteří následně sportovní vůz zkontrolovali termokamerou. Na místo požáru se dostavil vyšetřovatel hasičů. Šetřením zjistil, že k požáru došlo kvůli technické závadě v motorové části vozidla. Škoda byla odhadnuta na 50 tisíc korun,“ dodala tisková mluvčí hasičů.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje