Hasiči vyprošťovali z potoka opuštěný automobil

02.08.2020 14:41

VELKÉ KARLOVICE - Od ranních 7:33 hodin profesionální hasiči ze Vsetína a dobrovolní hasiči z Karolinky odstraňovali osobní automobil z potoka v místní části Pluskovec ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku.
„Poškozený osobní automobil objevil občan se psem na pocházce. V automobilu ani v jeho okolí nebyly žádné osoby. Z důvodu možného šoku a zranění byl povolán Policií České republiky psovod se psem. Policejní pes v okolí žádnou osobu nevystopoval?“ informoval mluvčí HZS Zlínského kraje Roman Žemlička.
 Z automobilu vytékaly provozní kapaliny. Hasiči proto na potoku ze sorpčních hadů instalovali tři norné stěny. Událost byla nahlášena Na Českou inspekci životního prostředí. „Velitel zásahu si na místo události vyžádal vyprošťovací automobil a technický chemický automobil. Na místo se dostavil zástupce České inspekce životního prostředí. Po vytažení automobilu z koryta potoka hasiči uniklé provozní kapaliny zasypali sypkou sorpční látkou. V korytě potoka ponechali dvě norné stěny,“ dodal Richard Žemlička.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje