Hasiči vyhlásili v Napajedlích druhý stupeň požárního poplachu

01.12.2022 13:56

NAPAJEDLA – Možnému rozsáhlému požáru v průmyslové zóně Napajedla v Kvítkovické ulici zabránil dnes ráno duchapřítomný zaměstnanec firmy. Díky jeho pohotové reakci a včasnému zásahu přivolaných hasičů vznikla škoda za „pouhých“ 50 tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn.
„Zaměstnanec firmy nebyl v práci ani minutu, když ho vřeštící siréna elektrické požární signalizace upozornila, že někde v objektu zřejmě hoří. Rychle vyběhl na vrátnici, kde mu ostraha sdělila, že asi hoří v nabíjecí stanici vozíků. Když přizvedl vrata a škvírou se vyvalil kouř. Vrata proto opět přivřel a v 5:21 hodin nám ohlásil požár,“ uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Požární poplach byl vyhlášen nejprve čtyřem jednotkám a po vyhlášení 2. stupně požárního poplachu dalším třem jednotkám. „Hasiči zkontrolovali teplotu stavebních konstrukcí. Na termokameře byl údaj pouze 20 stupňů Celsia. Po zvednutí vrat jsme zjistili mírné zakouření, ale plamenné hoření vidět nebylo. V místnosti jsme nalezli poškozený agregát nabíjení, který po odstranění krytu ukázal ohořelé stykače a kabely. Vyšetřovatel hasičů označil za příčinu vzniku požáru technickou závadu na elektrickém zařízení,“ dodal mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje