Hasiči ve Zlínském kraji v neděli vyprošťovali automobily z vody

09.01.2023 09:06

ZLÍNSKÝ KRAJ – Hasiče v Zlínském kraji zaměstnali v neděli 8. ledna řidiči, kteří skončili se svými auty ve vodě. Na pom,oc jim museli přispěchat hasiči s vyprošťovacím vozidlem.
„Ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku jsme zasahovali u havárie osobního vozidla, které skončilo na střeše v potoce. Po příjezdu hasiči zjistili, že ve vozidle cestovala pouze řidička. Ta byla mokrá a prochladlá. Hasiči ji ihned poskytli tepelný komfort a posadili ji do vyhřátého zásahového vozidla. Z rozbitého auta neunikaly provozní kapaliny, přesto hasiči do koryta řeky nainstalovali norné stěny,“ uvedla Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Velitel zásahu si na místo povolal vyprošťovací automobil ze Zlína, se kterým automobil vytáhli ven z řeky. Taktéž si povolal zdravotnickou záchrannou službu, která odvezla řidičku do nemocnice na vyšetření.
„V době zásahu a vyproštění vozidla z koryta řeky byl provoz na komunikaci uzavřen. Při manipulaci z rozbitým autem došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Po ukončeném šetření dopravními policisty odtáhli hasiči vozidlo mimo silnici a uklidili vozovku.
S vyprošťovacím automobilem ze stanice Zlín zasahovali hasiči v neděli odpoledne i ve Zlíně - Malenovicích, kde řidič sjel mimo cestu, přerazil strom a poté se zadní část vozu zastavila až v místním rybníku.
„Řidič utrpěl zranění, se kterým byl převezen sanitním vozem do krajské nemocnice.
Hasiči ze stanic Zlín a Otrokovice zabezpečili havarované vozidlo proti vzniku požáru a odpojili autobaterii. Do vody okolo vozidla umístili sorpční hady, aby zamezili rozšíření provozních kapalin na hladinu rybníka. Poté s vyprošťovacím automobilem vytáhli rozbitý vůz zpět na cestu,“ popsala další zásah hasičů Lucie Javoříková.
V době zásahu složek IZS byl provoz na komunikaci omezen.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje