Hasiči skolili ve finále novináře, stříbro žurnalistů z Press cupu ale hřeje

16.02.2019 19:49

ZLÍN - Pěkně sytá porce dvacet šesti utkání hraných na 11 minut a 11 vteřin. Devět týmů a 24. ročník v sobotu 16. února.
„Celkové prvenství Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje, druhé místo novinářského týmu, třetí pro Sportovní klub Policie České republiky. Místo konání – zlínská Sportovní hala Euronics,“ informoval hlavní pořadatel a organizátor Jan Čada.

To jsou základní fakta nejstaršího fotbalového halového turnaje ve Zlínském kraji, který tradičně pořádá Syndikát novinářů Zlínského kraje.

Pořadatelé nejdříve nabídli porci čtyř zápasů pro každý tým. Tedy osmnáct duelů. Potom, po odstoupení tentokrát nejméně úspěšného týmu Lékařů KNTB, seřadili zbylé celky do čtvrtfinálového pavouka, následovala semifinále a boje o třetí místo a o celkové prvenství.

Prapor novinářského mužstva držel společně s exligovými posilami Urbánkem či Petrem především nezdolný kapitán Robert Heč z TV Prima.

„Musel jsem pracovně odskočit natáčet reportáž ze zlínského Lešetínského fašanku, kluci to zvládli i beze mne, v semifinále mi dali v rozstřelu důvěru hned na tři rozhodující penalty, povedlo se,“ komentoval svůj pracovně sportovní den známý polysportovec.
Třetí jsou fotbalisté Sportovního klubu Policie ČR. „Parádní byl přístup Jiřího Darona, ředitele Pragokoncertu. Přišel se podívat i přes drsný souboj s chřipkou, na hřišti ale svým při obhajobě titulu z loňského roku chyběl, jeho tým skončil čtvrtý.

„Novináři ve finále sehráli důstojnou partii s vítěznými hasiči, porážka 0:4 se jeví jako krutá.

Hasiči mohli slavit, druhé místo týmu Syndikátu je ale úspěchem, novináři svůj turnaj zatím vyhráli v přebohaté historii jenom jedinkrát,“ dodal Jan Čada.

Mezi účastníky se o každičký míč prali také zástupci zlínského Magistrátu, Bystřice pod Hostýnem, Pivovaru Černá Hora i týmu Starostů.

Nejúspěšnějšími jednotlivci se stali brankář Vlastimil Minařík, střelec Ondřej Bartušek a celkově nejlepší hráč František Rolinc.

Za rok se zase péčí Syndikátu novinářů Zlínského kraje koná už 25. ročník Press cupu.

Ceny nejlepším tentokrát za onemocnělou předsedkyni zlínské krajské novinářské organizace Janu Bubeníkovou předával s elegancí sobě vlastní Rudolf Maňas z vedení Syndikátu novinářů Zlínského kraje.

(hans)

Foto: Archiv Press cupu