Hasiči odklízeli následky prudkého deště na mnoha místech Zlínského kraje

29.07.2020 07:17

HASIČI ZLÍNSKÉHO KRAJE - Během jedné hodiny vyjížděli v úterý 28. července profesionální a dobrovolní hasiči ve Zlínském kraji k více než 90 událostem, spojených se silným větrem a deštěm.
„Po osmé hodině večerní nastala jako první dramatická situace na Uherskohradišťsku, kde hasiči vyjeli celkem k 34 událostem. Jednalo se především o odstranění popadaných stromů na komunikace. V Hluku a Ostrožské Nové Vsi silný vítr poškodil střechu rodinného a bytového domu. V Hluku došlo i k požáru pole od blesku. Hasiči byli také vysláni do Hradčovic, kde hořel transformátor,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Další zasaženou oblastí bylo Kroměřížsko. Zde hasiči vyjížděli k 33 událostem. Opět se jednalo o odstranění stromů z cest. Na třech místech v Hulíně zajišťovali poškozené krytiny střech, které zničil silný vítr a hrozil jejich pád na veřejné prostranství. V obci Bílany odstraňovali hasiči popadané stromy, zajišťovali utrženou střechu domu a hasili požár transformátoru po úderu blesku.
„Následně se silný vítr přesunul na Zlínsko. Zde hasiči během krátké chvíle byli vysláni k 25 událostem. Jednalo se o popadané stromy na cesty. Ve třech případech zajišťovali poškozené střechy na domech. Na Mladcové vítr převrátil zahradní domek,“ sdělila tisková mluvčí.
Nejméně zasaženou oblastí bylo Vsetínsko. Zde hasiči vyjeli k osmi hlášeným událostem. Ve všech případech se jednalo o odstranění popadaných stromů.
I když se situace v kraji uklidnila, vítr utichl a přestalo pršet, hasiči stále přijímají nová oznámení o popadaných stromech na komunikace.

Vlastimil Langer

Zdroj: HZS Zlínského kraje

Foto: JSDH Chvalčov