Hasiči dnes školám v kraji rozvážejí téměř 200 tisíc antigenních testů

22.04.2021 17:46

ZLÍNSKÝ KRAJ – Do kraje dorazily ve středu 21. dubna další antigenní testy pro školy, kde už nyní, po první vlně otevírání škol, probíhá skupinové vyučování nebo na něj navazující poskytování školských služeb. Testy jsou tedy primárně určeny k testování dětí, žáků a studentů a zaměstnanců školy přítomných na pracovišti zaměstnavatele.
„Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje postupuje při rozvozu podle předem daného plánu, který odpovídá počtu otevřených školských zařízení v dané oblasti,“ vysvětlil distribuční schéma Robert Pekaj, tajemník Krizového štábu Zlínského kraje.
„Ve školách se testuje od 12. dubna. Data z pondělí 19. dubna ukazují, že ve Zlínském kraji bylo otestováno 19 977 žáků, z toho 12 dětem vyšel antigenní test pozitivně. Pouze u tří žáků se potvrdilo onemocnění covid-19 pomocí testu PCR,“ dodala krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.
Kromě dětí testovali ve školách i zaměstnance, tam šlo celkem o 7 602 testovaných. Antigenní testy odhalily pět případů a následně provedené PCR testy potvrdily u všech jejich pozitivitu. Podle informací z Ministerstva zdravotnictví se bude ve školách na Moravě do 12. května testovat stejnými testy jako doposud.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj