Halušky a borůvkové knedlíky: Resort Valachy připravil nové kurzy vaření
VELKÉ KARLOVICE – Po úspěchu kurzů pečení valašských frgálů připravil Resort Valachy Velké Karlovice další novinky pro fanoušky regionální kuchyně. „Nově bude nabízet také kurzy přípravy valašských halušek a borůvkových
knedlíkův Bistru Razula. První ‚haluškový‘ kurz se koná v neděli 4. září, kurz přípravy borůvkových knedlíků v neděli 11. září,“ uvedla mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.
„Halušky jsou siceobecně považovány především za slovenskou národní specialitu, ale díky blízkosti hranice v minulosti zdomácněly i v našem regionu. Ani v restauracích našich hotelů nechybí v pravidelné nabídce a těší se u hostů velké oblibě. Stejně tak patříneodmyslitelně k Valašsku borůvkové knedlíky. Místní lesy jsou plné borůvek, které mají v domácí kuchyni, i s dalšími druhy ovoce, četné využití,“ vysvětlil Josef Tydlačka, valašský rodák a šéfkuchař Bistra Razula, jenž kurzy povede.
Na kurzu přípravy halušek se od něj účastníci naučí variantu s brynzou a slaninou. Při kurzu borůvkových knedlíků se v „přestávce“ při čekání na vykynutí těsta naučí vyrábět ještě jednu tradiční pochoutku – hruškové chutney.
V případě zájmu se budou oba kurzy konat pravidelně. Resort Valachy je - stejně jako kurz pečení valašských frgálů – nabízí také firmám a skupinám jako originální teambuilding. Pro firmy už organizuje i mini kurzy výroby sýrových korbáčků nebo pletení vánoček.
„Vedle toho Resort Valachy příležitostně pořádá také kurzy pečení pizzy pro děti. Právě Bistro Razula je totiž vyhlášené chutnou pizzou a kurz její přípravy je pro děti zábavný a přitom jednoduchý. Nejbližší bude v pondělí 22. srpna,“ dodala mluvčí. Více informací: www.valachy.cz.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Resort Valachy