Fotbaloví ševci získal první logový bod, sahali však po třech

12.08.2023 19:53

ZLÍN - Fotbalisté Zlína remizovali ve 4. ligovém kole s Libercem 1:1 a po úvodních třech porážkách získali první bod v sezoně. Hosty poslal do vedení po čtvrthodině Christian Frýdek, ve 35. minutě srovnal Jakub Janetzký. Severočeši potřetí za sebou nevyhráli a v neúplné tabulce jsou s pěti body sedmí. Ševcům nadále patří 15. příčka.
Do zápasu vstoupili aktivněji hosté. Už ve třetí minutě vypálil těsně nad Doumbia a ve 13. minutě prověřil pozornost Dostála, chytajícího 150. duel v první lize, Červ. "Ševcům" úvodní varování nestačila a další laxnost v jejich obranných řadách už Liberec potrestal. Doumbia našel v 15. minutě volného Frýdka, jehož skákavá střela zaplula do branky.
Zlín po inkasovaném gólu zvýšil aktivitu, vytvořil si územní převahu a z ní i šance. Hlavičky Didiby i Janetzkého úspěchem neskončily, ještě blíže k vyrovnání měl po pěkné individuální akci Slončík, ale brankář Vliegen jeho střelu zlikvidoval.
Ve 33. minutě trefil Čelůstka z 25 metrů břevno a vyrovnání přišlo o dvě minuty později. Fantiš lehce nadzvedl centr po rohovém kopu a Janetzký poslal míč do sítě. V nastavení první půle trefil Chaluš tyč zlínské branky a dal tak domácím najevo, že Liberec nesložil ofenzivní zbraně. Po přestávce začal znovu aktivně, a jelikož se dopředu tlačili i Zlínští, hrála se otevřená partie s množstvím nebezpečných akcí na obou stranách.
Závar před Dostálem skončil míčem v jeho náruči. Na opačné straně Kolář hlavičkoval těsně vedle a Fantiš nedosáhl o vlásek na nadějný centr. V závěru se více tlačili za třemi body domácí.
Ševci vystupňovali svůj tlak, ale střely střídajícího Bužka ani Simerského si cestu do sítě nenašly. V nastavení dopravil míč do branky Kovinič, ale radost domácím sebral videorozhodčí, který odhalil ofsajd a gól tak neplatil. Zlín doma v lize s Libercem bodoval

FC Zlín - Slovan Liberec 1:1 (1:1)
Branky: 35. Janetzký - 15. Frýdek. Rozhodčí: Rouček - Matoušek, Leška - Zelinka (video). ŽK: Tkáč - Purzitidis, Rabušic, Kozel (trenér). Diváci: 2738.

ČTK a Vlastimil Langer
Foto z utkání: FC Zlín