Fotbaloví Ševci v krajském derby porazili Slovácko

18.02.2024 19:18

ZLÍN – Zlínští fotbalisté vyhráli dnes na domácím hřišti nad týmem 1. FC Slovácko Uherské Hradiště 2:1, když jejich góly stříleli ve druhém dějství utkání Tom Slončík a Vukadin Vukadinovič. Fotbalisté Slovácka dohrávali bez vyloučeného Vlastimila Daníčka.
Utkání pro domácí nezačalo příliš šťastně, už ve 4. minutě je z rychlého protiútoku zmrazil Juroška, který pláchl dvojici domácích stoperů a brankáři Dostálovi nedal šanci - 0:1.
Domácí se snažili o nátlakovou hru, jenže bez výraznějšího efektu. Šance se jim naskytla v 35.minutzě, kdy na pokyn videorozhodčího hlavní sudí vyloučil hostujícího Daníčka za faul na domácího Didibu. Zlínští fotbalisté si poté sice vypracovali gólovou příležitost, jenže Schánělec branku soupeře netrefil.
V druhém poločase se hosté příliš neprosazovali, ale domácí mírnou převahu nedokázali zúročit. Přesto se v 72. minutě dočkali vyrovnání, když dlouhán Černín sklepl centr do vápna na Slončíka, který míč uklidil za tyčku – 1:1. Ševci nadále pokračovali v náporu, což se jim vyplatilo v 80. minutě. Vukadinovič  obešel obránce Slovácka a gólmanu Hečovi nedal šanci - 2:1.
Velmi cenné body si potom Zlíňané pohlídali, i když se zbytečně zatáhli a darovali soupeři několik pološancí.

Vlastimil Langer
Foto: FC Zlín