Fotbaloví ševci porazili Teplice a poprvé v sezoně zvítězili

27.08.2023 07:56

ZLÍN - Fotbalisté Zlína zvítězili v 6. ligovém kole nad Teplicemi 2:1. Ševci vyhráli poprvé v sezoně a opustili poslední místo tabulky. Domácí poslal v 55. minutě do vedení David Tkáč a za 11 minut přidal pojistku Martin Cedidla. V 88. minutě snížil střídající Tadeáš Vachoušek. O první výraznější akci se po opatrném úvodu postarala dvojice zlínských mladíků. Ve 13. minutě našel Slončíkův pas z levé strany v šestnáctce volného Tkáče, který ve skluzu poslal míč těsně vedle Grigarovy branky.

Ševci se po této akci dostali k většímu náporu, jemuž chyběla lepší finální fáze. V zakončení se neprosadili Slončík, Vukadinovič ani Fantiš. Tepličtí se až na pár nesmělých okamžiků na dostřel gólmana Dostála nedostávali a museli čelit sílícímu tlaku domácích. Ve 36. minutě chyběl Kolářovi krok, aby trefil míč před prázdnou brankou, vzápětí se v další vyložené pozici neprosadil zblízka Fantiš.

Po přestávce se hosté herně zvedli. Severočeši začali velkým náporem, střídající Jásir měl už po minutě na kopačce vedoucí gól, kterému ale zamezil Dostál. Domácí brankář si poté poradil i s dlouhým sólem Radosty.

Gólu se nakonec dočkali Ševci. Vukadinovič vyhrál na pravé straně souboj, míč od brankové čáry protlačil do středu šestnáctky, odkud jej do sítě v 55. minutě poslal Tkáč. Za dalších 11 minut přidali domácí pojistku. Na centr z rohového kopu v podání střídajícího Dramého si nejvýše naskočil obránce Cedidla a s pomocí tyče zaznamenal svůj první gól v ligové sezoně.

Hosté nesložili zbraně a vyvinuli tlak, domácí defenziva ale řadu ošemetných situací zvládla. Až v 88. minutě dorazil Jásirovu hlavičku po standardní situaci do sítě další střídající hráč Vachoušek a vstřelil svou první branku v ligovém ročníku. Vyrovnat už ovšem Severočeši nestihli.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: FC Zlín