Fotbaloví ševci porazili Bohemians a na Pardubice ztrácejí tři body

27.04.2023 08:27

ZLÍN -  Zlínští fotbalisté vyhráli ve středu 26. dubna v 29. kole první ligy nad pražským Bohemians 4:1, když jejich góly dávali Tom Slončík dva, po jednom přidali Vukadin Vukadinovič a a Robert Hrubý. Za Klokany snižoval na 2:1 David Puškáč.
Domácí potřebovali k posílení záchranářských nadějí nutně vyhrát, jenže úvod utkání jim nevyšel podle představ. Už v 19. minutě brankář Dostál zlikvidoval vyloženou šanci Bohemians, když střelu Hály reflexivně vytáhl na roh. Jenže do vedení šli domácí. V 31. minutě se Procházkův centr odrazil na hranici šestnáctky ke Slončíkovi a zlínský mladík ho nezadržitelně poslal do sítě pražské branky – 1:0.
Také ve druhém poločase hosté pokračovali v náporu. Ve 49. minutě pálil Matoušek těsně vedle zlínské branky. Byli to však opět domácí, kterým se povedl rychlý brejk do otevřené klokaní obrany a Vukadinovič  překonal brankáře Jedličku podruhé – 2:0. V 67. minutě však hostující Puškáč zadělal na drama, když snížil na 2:1. Kritický moment Ševci ustáli a o tři minuty později šli znovu do dvoubrankového vedení. Po přihrávce Slončíka páli pod břevno Hrubý – 3:1. Dvoubrankové vedení Ševci nejen uhájili, ale v nastaveném čase přidal Slončík ještě čtvrtý gól a utkání skončilo vítězstvím Zlína 4:1. Utkání sledovalo 3 133 diváků.

Vlastimil Langer
Foto: FC Trinity Zlín