Fotbaloví Ševci podlehli mistrovi z Plzně 3:0

30.10.2022 12:16

ZLÍN – Úřadující mistr z Plzně zvítězil ve 14. kole první fotbalové ligy v sobotu 27. října ve Zlíně 3:0 dvěma góly Jirky jednou se trefil Chorý.
Domácí Ševci sice začali aktivně a vypracovali si několik centrů před branku hostů, jenže bez využití. Byli to naopak Západočeši, kteří se v 20. minutě z nenápadné akce dostali do vedení. Po Chorého centru se dostal k míči Jirka a z úhlu prostřelil domácího brankáře Rakovana – 0:1. Domácí na tento gól zareagovali zvýšenou aktivitou a snahou o přímočařejší přechod do útoku. Ale ani tato jejich snaha nevedla k úspěchu.
Druhou polovinu utkání začala lépe Plzeň. Jirka přesným centrem z pravé strany našel Chorého a pro něj už nebyl problém v 51. minutě poslat míč podruhé do zlínské sítě – 0:2.
Zlínští Ševci se pak nadechli k velkému náporu, který Plzeňané jen s obtížemi odvraceli. Stačila však chvilka nepozornosti domácích, které v 68. minutě přesprintoval Jirka a na ukazateli skóre se rozsvítil stav 0:3. O výsledku bylo rozhodnuto i když domácí měli ještě jednu šanci, ale s tou si efektním zákrokem poradil plzeňský gólman Staněk. Plzeň si upevnila vedení, naopak Zlínu patří stále předposlední místo v tabulce a navíc se na něj dotahují zatím poslední Pardubice.
Vlastimil Langer
Foto: FC Trinity Zlín