Fotbaloví Ševci opět nedali gól a Spartě usnadnili vítězství vlastními chybami

20.02.2021 20:01

ZLÍN – Fotbalisté Sparty dnes porazili ve 20. kole 1. fotbalové ligy na zlínské Letné domácí Ševce 3:0. Na první pohled snadné vítězství, jenže Zlíňané nehráli až tak špatně a soupeři ulehčili výhru vlastními chybami. Navíc nedokázali dát gól ani do prázdné branky.
Pražané začali utkání lépe, hned v úvodu zlikvidoval únik Wiesnera zlínský gólman Dostál. Hosté i nadále těžili především z rychlých protiútoků. Po jednom z nich ve 20. minutě inkasovali Ševci poprvé. Krejčí starší se dostal za zlínskou obranu, nahrál zpět na velké vápno a mladý Karabec poslal míč přesně k tyči – 0:1.
Domácí se postupně vymaňovali z pražského tlaku, jenže ani Poznar, ani Janošek nedokázali překonat pražského gólmana Nita. Zlín postupně hru vyrovnal, ale v útoku byl prakticky neškodný. A Sparťané trestali. V 36. minutě se po pravé straně dostal do vápna Plavšic, Matejov ho fauloval a nařízenou penaltu Hancko bezpečně proměnil – 0:2. Třetí gól mohl v závěru prvního poločasu přidat opět mladý Karabec, ale jeho snaha o přehození zlínského gólmana skončila v náruči Dostála.
Do druhé půle vstoupili Ševci se snahou alespoň snížit nepříznivý výsledek. Jenže přišla neskutečná minela Dostála. Zlínský gólman nezpracoval malou domů a váhal s rozehráním tak dlouho, až mu pražský Kozák míč dva metry před brankou vypíchl – 0:3 a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Ševci nedokázali vstřelit ani čestný gól, pár minut před koncem zcela osamocený Jawo ze dvou kroků nedokázal dopravit míč do prázdné sparťanské branky. Zlín prostě nemá střelce a bez gólů se vyhrávat nedá. Navíc ve středu 24. února přijede do Zlína sestupem ohrožená Mladá Boleslav k odehrání odloženého utkání. Pokud Zlín nebude bodovat, ocitne se na pokraji pásma sestupu.

Vlastimil Langer

Foto: FC Fastav Zlín