Fotbaloví ševci nechtějí hrát ve skupině o záchranu

28.07.2022 16:24

ZLÍN – Pod novým názvem FC Triniti Zlín vstupují zlínští fotbaloví ševci do nového ročníku prvoligové soutěže s cílem umístit se ve skupině pro sedmý až desátý tým základní soutěže.
V úvodu generální manažer klubu Zdeněk Grygera představil letní změny v klubu. „Máme nového titulárního partnera společnost Trinity, generálními partnery budou do další sezóny Climax a nově i Tipsport. Nadále významným partnerem zůstává Lukrom s majitelem klubu Zdeňkem Červenkou. Děkujeme za podporu také městu Zlín a Zlínskému kraji. Díky sponzorům jsme na tom ekonomicky stabilně,“ řekl.
Grygera kromě toho uvedl, řek klub je nyní po stránce ekonomické v dobré kondici. Proto je jeho cílem hrát ve skupině o umístění a vyhnout se bojům o záchranu. Současně uvedl, že tým se nijak zásadně nezměnil a vzpomněl příchody i odchody některých hráčů. Mužstvo i nadále povede trenér Jan Jelínek.
Zas největší ztrátu považuje Grygera odchod záložníka Cheiska Oumary Condeho do FC Curych. „Tady je názorně vidět, že i ze Zlína může jít hráč za velkým fotbalem a to by mohlo naše mladé hráče motivovat,“ řekl Grygera.
Problémy se ale Ševcům hromadí v útoku. Zatímco Condeho by měl v záloze nahradit opavský Josse Didiba, mužstvu schází výraznější útočník a střelec gólů. Antonín Fantiš, s nímž trenér Jelínek počítal, se nedávno zranil při dopravní nehodě a je po operaci ramena.
Ke smůle Zlíňanů se nevydařilo ani angažmá ghanského záložníka Johnsona Awusua a černohorského útočníka Nedjeljka Koviniče. „Oba mají tréninkové manko, dokonce se zranili a na začátek sezony nejsou připraveni. Proto jsme přivítali možnost získat na půlroční hostování útočníka Jana Silného z Jablonce,“ upřesnil Zdeněk Grygera.
Trenér Jelínek si pochvaloval, že tým absolvoval soustředění ve Velkých Karlovicích a během letní přípravy sehrál sedm utkání, v nichž vstřelil 11 gólů, čtyřikrát vyhrál, dvakrát remizoval, ale nevyšla mu generálka na ligu v utkání s Prostějovem, který prohrál 1:2.
Kapitán mužstva Václav Procházka řekl, že ve Zlíně působí už třetí sezonu a pokaždé se s týmem snaží hrát střední skupinu. „Tým je sestaven dobře a doufám, že se všichni zranění dají zdravotně do pořádku a potvrdíme sílu týmu a sezónu zvládneme co nejlépe,“ přál si kapitán Ševců.
Zlíňané  zahajují letošní fotbalovou sezonu v sobotu 30. července domácím utkáním s Mladou Boleslaví a pak vyjíždějí za dvěma zápasy na Slavii a Baník Ostrava, potom hrají doma s Jabloncem.

Text a foto: Vlastimil Langer