Fotbaloví ševci dnes na Letné remizovali s Mladou Boleslaví

30.07.2022 20:01

ZLÍN – Úvodní kolo první fotbalové ligy dnes absolvovali zlínští fotbalisté. Ševci pod novým názvem FC Trinity Zlín se na domácím hřišti rozešli smírně se soupeřem z Mladé Boleslavi a po bezgólovém utkání si připsali první letošní ligový bod. Zlíňané měli i trošku smůly, když hosty dvakrát zachránila od gólu tyč.
Hned v úvodu v páté minutě vystřelil z velkého úhlu domácí Jawo a trefil tyč mladoboleslavské svatyně. Na druhé straně měl asi pom 20 minutách slibnou šanci hostující Mašek, jenže hlavou zblízka trefil ruce brankáře Dostála. Utkání se pak hrálo bez větších šancí, výjimkou byl zlínský Simerský, který těsně pře koncem poločasu hlavičkoval nad bránu Středočechů.
Po přestávce si Ševci vynutili mírnou převahu, jenža Jawo ani Filo se ve slibných šancích neprosadili. V 65. minutě mohli nevyužitých šancí domácí litovat. Po nedorozumění ve středu obrany se dostal mladoboleslavský Škoda sám před Dostála, ale zlínský gólman jeho střelu vyrazil na roh. Pět minut před koncem utkání si Mareček po centru zlínského útočníka Silného nastřelil tyč vlastní branky a mohlo být rozhodnuto.  Jenže se tak nestalo a v samém závěru mohli Ševci přece jenom slavit, jenže proti byl mladoboleslavský gólman, který výtečně zasáhl proti Silného hlavičce.
FC Trinity Zlín_FK Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Starý – Horák, Vodrážka – Orel (video), ŽK: Vukadinovič, Kolář, Cedidla – Suchý. Diváci: 2754
Vlastimil Langer
Foto: FC Trinity Zlín