Fotbalové utkání s tureckým Fenerbahce vyhodnotili policisté jako rizikové

10.08.2022 08:11

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Ve čtvrtek 11. srpna  v 19.00 hodin začne na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti fotbalové utkání 3. předkola Evropské Ligy mezi celky 1. FC Slovácko a Fenerbahce SK Istanbul.
„Utkání je z pohledu policie vyhodnoceno jako rizikové. Tomu bude také odpovídat rozsah bezpečnostního opatření. Policisté budou připraveni na to, aby ve městě zajistili veřejný pořádek a v neposlední řadě i bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Bezpečnostního opatření  se zúčastní pořádkové jednotky z Krajského ředitelství Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje, policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, z obvodních oddělení, dopravní policisté, policejní psovodi a policisté z řad policejní hipologie. Dále kriminalisté a policisté z antikonfliktního týmu, strážníci Městské policie z Uherského Hradiště a členové bezpečnostní agentury.

„Očekáváme příjezd stovek fanoušků z Turecka, Německa a Rakouska, a rovněž návštěvu příznivců fotbalu z Uherského Hradiště. Mezi příznivci z jednotlivých klubů lze očekávat i problémové fanoušky. Apelujeme na dodržování pravidel silničního provozu, důsledné respektování dopravního značení a pokynů policistů, strážníků a pořadatelů,“ obrací se na veřejnost mluvčí.

Tak jako před každým utkáním upozorňuje policie návštěvníky, že bude důkladně kontrolován zákaz vstupu na stadion s jakoukoli pyrotechnikou a zakázanými předměty a na stadion nevpustí zjevně podnapilé osoby.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje