Fotbalové legendy Zbrojovky se setkaly po 50 letech

21.05.2024 10:01

VSETÍN - Hospoda Na Nové přivítala v pátek 17. května velmi vzácné hosty. Sešly se tam fotbalové legendy, které v šedesátých a sedmdesátých letech minulého století šířily slávu vsetínské Zbrojovky ve druhé a třetí celostátní lize.
„Když jsme si v lednu se Zdeňkem Caudrem z Prahy přáli telefonicky hodně zdraví do nového roku, navrhl jsem mu, aby přijel po letech zase do Vsetína a že bychom mohli svolat setkání i s dalšími bývalými spoluhráči ze Zbrojovky.  Zdeněk s radostí souhlasil a přitom odvětil, že na působení ve Vsetíně má mnohem srdečnější vzpomínky než na angažmá v pražské Spartě. To mě nakoplo a začal jsem organizovat sraz,“ zavzpomínal legendární vsetínský fotbalista Michal Halko, jemuž se podařilo kontaktovat téměř tři desítky někdejších spoluhráčů a většina z nich v pátek 17. května do Vsetína dorazila. 
Bývalí Zbrojováci setrvali v družném hovoru od pátečních 13 hodin až téměř to setmění. „Kluci přijeli prakticky z celé republiky. S některými jsme se neviděli přes padesát let. Měli jsme si proto hodně co říct a na co zavzpomínat. Všichni jsme byli moc spokojení, i hospoda se o nás pěkně postarala. Věřím, že to není poslední takové setkání,“ doplnil Michal Halko, jenž současně poděkoval partnerům, kteří toto setkání podpořili.
Vlastimil Langer
Zdroj: Městský úřad Vsetín
Foto: Radovan Kocúrek