Fotbalisté Zlína udolali doma Liberec

17.10.2022 07:16

ZLÍN - Fotbalisté Zlína porazili ve 12. kole první ligy Liberec 2:1 a v nejvyšší soutěži zvítězili po pěti zápasech. Do vedení šli Ševci v první půli zásluhou Youby Dramého, po přestávce vyrovnal z pokutového kopu Mick van Buren. Vítězný gól domácích vstřelil v 76. minutě Lukáš Bartošák.
Ve 13 minutě po autovém vhazování vypálil z úhlu tvrdě liberecký Preisler a strážce zlínské svatyně Rakovan měl se střelou plné ruce práce. Z následného protiútoku odcentroval zlínský Čanturišvili a Jawo ve vyložené šanci metr před brankou přestřelil. Zlín pak ovládl dění v první půli. Vytvořil si převahu a s ní i další šance. Ve 22. minutě hostující brankář Vliegen vyboxoval míč před sebe a Jawo zamířil opět mimo.
Zaslouženého vedení se Ševci dočkali v 28. minutě. Přetažený centr vrátil před bránu Jawo, Talovjerov míč jen lehce nadzvedl a Dramé se nemýlil – 1:0. Ve 42. minutě míč po rohu skončil na tyči a poskakoval po brankové čáře, ale nikdo z Ševců jej nedokázal dopravit do sítě,
Po přestávce Severočeši přidali a dočkali se vyrovnání. Po rohovém kopu a souboji domácích hráčů s Mikulou ve vápně nejprve nechal sudí Všetečka hru pokračovat, ale na pokyn videorozhodčího svůj výrok přehodnotil a odpískal penaltu, kterou Van Buren bezpečně proměnil – 1:1.
Jenže zlínští fotbalisté se nenechali zlomit a šli za vítězstvím. V 76. minutě centr Bartošáka z pravé strany nikým netečován skončil v liberecké síti – 2:1. V nervózním závěru uviděl kondiční trenér Liberce a reprezentace Čvančara červenou kartu, po níž ještě strčil do sudího. Severočechům se ale už nepodařilo vyrovnat. Zlín je v ligové tabulce nadále předposlední, čtyři mužstva před ním však mají pouze o bod více. Slovan nezvítězil ve čtvrtém kole za sebou a v neúplné tabulce mu patří sedmá pozice.

Vlastimil Langer

Foto: FC Trinity Zlín