Folklorní soubory z Indie, Itálie a Srbska oživí Liptálské slavnosti

17.08.2022 15:42

LIPTÁL - Příležitost ke strávení folklorního odpoledne nabídne pořad Pozvánka na Liptálské slavnosti ve čtvrtek 18. srpna od 16 hodin. Tři zahraniční soubory v Panské zahradě předvedou své umění a zároveň pozvou na 53. MFF Liptálské slavnosti 2022. Těšit se můžeme na indický, italský a srbský folklor.
„Své hudební a taneční tradice v  představí profesionální taneční skupina Rangsagar Performing Arts z Indie, která aktivně pracuje na propagaci indické kultury a pyšní se mnoha prestižními oceněními na národní i mezinárodní úrovni.“ uvedla veronikka Ježéková z Domu kultury Vsetín.
Temperamentní italské tance a písně do Panské zahrady přiveze folklorní skupina Giuseppe Moffa působící v městečku Riccia v regionu Molise, který se nachází severovýchodně od Neapole. 
„Srbský folklor pak přiblíží kulturně umělecká společnost Gradimir působící v Bělehradě.
Letošní třiapadesáté Liptálské slavnosti se v Liptále konají od 17. do 22. srpna. Na festivalu účinkují stovky tanečníků, zpěváků a lidových hudebníků z tuzemska i mnoha cizích zemí. Kromě hostů z Itálie, Indie a Srbska letošní folklorní festival přivítá také soubory ze Slovenska nebo z Mexika,“ dodala Veronika Ježíková.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Dům kultury Vsetín