Finálová série ve sledge hokeji otevře brány sobotním duelem ve Zlíně

03.03.2023 10:48

ZLÍN - Zlín po čtyřech letech znovu ožije finálovou sérií svých sledge hokejistů, kteří se utkají s Karlovými Vary. Série hraná na dva vítězné duely začíná ve Zlíně, druhý a případně třetí zápas je na programu ve Varech. Jediný finálový duel tak sehrají Moravané na svém ledě v sobotu 4. března. Úvodní buly je naplánováno na 15:30 hodin. Vstupné do PSG arény je dobrovolné, očekává se bitva na ostří nože.
V letech 2015-2019 získali Zlínští pět titulů v řadě, o další se budou rvát následující tři týdny. V cestě jim stojí Karlovy Vary. Tým, který ovládl základní část suverénním způsobem.
Západočeši v ní získali 41 bodů, o 12 víc než druhý Zlín. O formě Žraloků svědčí i skutečnost, že během dlouhodobé části soutěže nepoznali porážku v základní hrací době. Byl to ale právě Zlín, kdo jako jediný dokázal s Karlovými Vary alespoň bodovat. Stalo se tak 20. listopadu na západě Čech, kde Zlínští nakonec prohráli až po samostatných nájezdech poměrem 4:5, přestože prohrávali již 0:3.
Brankářskou jedničkou Karlových Varů je Bohumír Mach, který odchytal devět zápasů. Žraloci se opírají o německo-českou spolupráci. Nebezpečí hrozí od německého snajpra Franka Rennhacka či někoho z české reprezentační pětici v čele s kapitánem Michalem Geierem následovaným Radkem Zelinkou, Karlem Wágnerem, Patrikem Sedláčkem a Filipem Veselým. Obhájce loňského titulu trénuje bývalý reprezentační obránce a legenda českého sledge hokeje Miroslav Hrbek.
Zlín se s Karlovými Vary utká ve finále potřetí v historii, přičemž oba předchozí případy ovládli Moravané. Zajímavý pohled nabízí také statistika zápasů v kalendářním roce 2023: Zlín v něm vyhrál všech šest duelů při skóre 55:7 a jasně zvládl také semifinále, kde v obou duelech vedl po první třetině 4:0. To Vary se proti Spartě nadřely, poprvé zvítězily fotbalově 1:0, podruhé stav otáčely z 1:2 na konečných 5:2.
Zlínští sledge hokejisté věří v podporu naplněné haly. Její kapacita 600 fanoušků byla v minulosti již několikrát naplněna, povede se to i tentokrát? První finálové utkání mezi SHK LAPP ZLÍN a Karlovými Vary startuje ve zlínské PSG aréně v sobotu 4. března od 15:30 hodin. Vstupné na zápas je dobrovolné, popřípadě duel sledujte v textovém přenosu ZDE či ve video přenosu ZDE, popřípadě nalaďte na HbbTV kanálu ČT sport či webu ctsport.cz.
Vlastimil Langer
Zdroj: SHK LAPP Zlín
Foto: Petr Koval