Filmový festival nabízí program i v Otrokovicích - projekce pro školy i letní kino

27.05.2022 08:58

OTROKOVICE - Zlín Film Festivalu – Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež zaujme každého návštěvníka a jeho část se uskuteční i v Otrokovicích.

V Otrokovické BESEDĚ se budou promítat filmy pro školy. Pro žáky bude také připravena beseda s tvůrci. Široká veřejnost si festival užije při letním kině v parku před poliklinikou – v sobotu28. května ve 21 hodin se bude promítat film Zátopek. Vstup do letního kina je volný. „Otrokovice jsou již jedenáct let partnerem festivalu. Jsme velmi rádi, že se jeho část přenáší do Otrokovic. Přesto tu pravou atmosféru si lidé mohou užít v centru dění. Připravený bohatý program je dobrou příležitostí vyrazit s celou rodinou na výlet do Zlína,“ vyzvala k účasti starostka města Otrokovice Hana Večerková.  

Po předchozích dvou nestandardních ročnících, kdy se festival v roce 2020 uskutečnil v září a v loňském roce potom dokonce ve dvou částech, se organizátoři vrací k původnímu jarnímu termínu. „Předchozí dva roky nám potvrdily, že správné místo v kalendáři má festival na přelomu května a června a doufáme, že už to tak do budoucna i zůstane,“ prohlásila výkonná ředitelka Jarmila Záhorová a dodala, že pandemie přinesla festivalu kromě komplikací také nové příležitosti v podobě online projekcí.

Jako v předchozích letech bude součástí festivalu kromě klasických projekcí soutěžních a dalších filmů i bohatý doprovodný program na řadě míst ve Zlíně, který přinese zábavu, poučení i příležitosti pro smysluplné trávení společného volného času pro celou rodinu.
Vlastimil Langer

Zdroj: Městský úřad Otrokovice